Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani
Henni
Mia
Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker


Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Ane

Er oppvokst med å være mye ute, hele året, og dette preger henne. Elsker dyr og har i tillegg til 5 hunder, hatt kaniner, hamster, chinchilla, vaktler og akvariefisker. Hest stod en gang øverst på ønskelisten, men nå er det egen hund som gjelder. Ane er en ivrig deltaker i utstillingsringen og har stilt de fleste hundene våre til topp premiering, bl.a. Henni til champion. Er en lidenskapelig sportsfisker, både på sjøen, i ørretelven og på fjellet. Stortrives med å reise på telt- og lavvotur, og har vært med på småviltjakt siden 8 årsalderen. Har stor interesse og talent for skyting og har allerede vunnet flere premier. Skjøt 144 av 150 mulige poeng i jaktfelt som 13-åring m/cal. 22. Like aktiv sommer som vinter, og stortrives på hytten på Voss, med snørekjøring om vinteren og fisking og bading om sommeren. Interesserer seg for og vet mye om dyr og livet i naturen.
Har en fantastisk evne til å ta det med ro, uansett hvor mye andre stresser og kaver. Blir lett og veldig irritert når ting ikke går hennes vei, som når hun går på trynet på ski.
Skjøt i Sartor Sportskytterlag, spilte håndball i Brattholmen, løp friidrett i Laksevåg og trente småjentene til Laksevåg. Gikk idrettslinjen på Sund videregående før turen gikk til Alta i Finnmark. Her hadde Ane et fantastisk år på Øytun Folkehøgskole, på Hundekjørerlinjen med Harald Tunheim som lærer og med friluftsliv og hundekjøring på Finnmarksvidden som "pensum". Et av høydepunktene var da elevene var handlere under Finnmarksløpet 2010 og to av dem som fikk hjelp av Ane var Lars Monsen og Sigrid Ekran. Et annet høydepunkt var 1 ukes turen over vidden med 17 hundespann og 120 hunder i strålende vintervær. Må ha vært en fantastisk opplevelse som sikkert kommer til å sitte i harddisken for evig tid.


Sommeren 2006
I år gikk turen først til apportprøven på Holleia. Der traff vi igjen mange av de fantastiske personene som er i dette miljøet + noen til da ukjente. Anders, Arild og alle de andre i arr.staben gjennomførte en av de største apportprøvene som har vært arrangert i nyere tid. Og det gjorde de med glans. Vi stilte bare Henni, siden Ani var med valper. Henni gjorde sine saker bra og fikk 1 AK søndag. Per Aas var en av de mange det var hyggelig å se igjen, og han tilbød oss å låne koien sin på Finnskogen. Dette kunne vi ikke si nei til, og vi tilbrakte 3 døgn på dette fantastisk flotte stedet, med bading og fisking om dagen og grilling og bålfyring om kvelden. Vi er svært takknemlig for at vi fikk oppleve sagnomsuste Finnskogen på denne måten, og selv med Godisfabrikken i Sverige som neste mål, var jentene i stuss på om vi skulle bli enda lenger. Det sier vel det meste om både stedet og hvilke ålreite jenter eg får lov å vere på tur med.
Turen gikk omsider videre til Sverige og Godisfabrikken i Charlottenlund. Her klikket Ingri fullstendig og fylte nesten en handlekurv alene. Ane var mer beskjeden selv om det ble rikelig på henne også. Etter dette gikk turen videre til Bø og Sommarland. Der hadde vi også noen flotte dager med mye bading og rusjing i Sommarland. På vei vestover tilbrakte vi noen dager på Hardangervidden denne gang også.
Takk til Ove som villig stilte Tahoe'en sin til disposisjon, da Mitsu'en slet med hjerteproblemer i sommer....

Ane venter på grillmaten. Ane mottar Hennis første premie i AK av Ove Myhre. 1. premievinnerne på Holleia. Ingen tvil om hvor vi er - og her likte vi oss veldig godt.
Frokost i villmarken. Pappa koste seg selvfølgelig i disse omgivelsene. Ane har som vanlig et godt lag med hundene. Første posen er full, og Ingri er fortsatt vill i blikket...

Sommeren 2005
Først var vi i Sommarland og hadde mye dårlig vær. Deretter var vi på apportprøven på Holleia, der både solen og lykken smilte til oss. Deretter reiste vi på Hardangervidden. Der var det også mye dårlig vær, med tåke, regn og ekstremt mye mygg.
Frokost på Bø Camping. Ane synes dette var et godt motiv.
Fra apportprøven på Holleia.  
   
Det var folksomt til bords lørdagskvelden. På båttur til Tyssøy.    

Høstferien 04 var vi på Hardangervidden
Det var et fantastisk vær, kaldt (om natten -10). Rypene var nesten blitt hvite, var begynt å flokke seg, men noen var litt mer samarbeidsvillig, og noen havnet på sekken før de fikk tid til å angre....

 
Høstferien 04 var vi på rypejakt på Hardangervidden. Litt gevir måtte jo også samles. ...og når hundene gjør jobben, blir det også litt vilt i sekken  

Sommeren 2004
Frokost på campingen i Bø, før de drev meg mot Sommarland. Apportprøve Rasen. Ingri og Ani ble nr. 2, Judith nr. 3 og Ane med Henni vant. Bak dommer Lisbeth Reinertsen. Godisfabrikken i Sverige fikk også besøk. ...og Tusenfryd var også i nærheten så Mitsubishien åt noen mil denne dagen og.

Lavvotur ved Tinnhølen sommeren 04
I kano på Tinnhølen. Like før det begynner å bite... Men då solen gikk ner, ga det seg å bite... ...men de vi fikk, var jo bra eller? Den største ca. 1.6 kg. Og til frokost var det selvsagt stekt ørret.
   
...lurer du på om det smakte? Og jentene syns det var greit å ha sørget for frokosten...    

Helgetur på hytten februar 04
Malin og Ane snørekjører med Goya og Beth. Her går det unna.... håper det e klart rundt svingen.... Onkel Knut fyrte bål og grillet pølser. Og etter en lang skitur e det godt med en hotdog eller to...
     
Ane og Malin