Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 

Fjellfanten

 

 

 

Trond Leganger, født, oppvokst og bosatt i byen mellom de syv fjell. Har to aktive døtre, Ane og Ingri som deler mine interesser for hunder. Vi har fem korthårete vorstehhunder, Ani, Henni, Mia, Brøyt og Vitani. Har drevet aktivt friluftsliv hele livet, men begynte først med jakt i voksen alder. Har alltid hatt et godt og nært forhold til naturen og dyr, og drev oppdrett av akvariefisk og små og store papegøyer i mange år.
Etter å ha jaktet noen år som støkkjeger kom lysten til å anskaffe hund. At det ble vorsteh var ingen tilfeldighet. Gode minner fra barndommen med nabo som hadde vorstehere har satt sine spor. Foruten å være trivelige og ærlige hunder er vel vorsteheren også den som passer best for mine friluftsaktiviteter.
 
 

Anskaffet min første hund KV Ulvesvollens BSI Ani i 1999 og siden har det gått slag i slag, med trening, prøver og jakt. Etter en litt treg start, har det vært en lærerik tid som etterhvert har blitt en lang opptur med flotte opplevelser og mye glede, og Ani er i dag godt premiert i alle prøvegrener og er N J(K)CH. Ani er og har vært en fantastisk hund og har gitt inspirasjonen til at dette etterhvert er blitt en livsstil.
Jeg har også KV Rugdelias L M E Henni født aug. 2003, som også er blitt en meget god jakthund. Hun var tidlig våken og har bl.a. 2 x 1 UK og fikk sin 1 AK høyfjell knapt 3 år gammel. Siden har det blitt de høyeste premier i VK og hun er nå dobbelchampion.
Har også Fjellfantens AHH Mia født nov. 2006 som er etter eget oppdrett. Mia var tidlig jaktmoden og fikk 6 premier i sin første vintersesong, bla. 2 x 1 UK. Hun ble kåret til Årets Unghund vinter i NVC i 2008.
Vinteren 2009 hadde vi vårt andre kull, denne gang på Mia og Anis bror Rex. Her beholdt vi Brøyt og Vitani og har vi sett igjen mye av Ani i begge disse. Brøyt fikk 9 premier høsten 2010 og ble Årets Unghund Lavland og Allround i NVC.
Setter stor pris på å være endel av et meget godt miljø, med mye erfaring, vilje til å dele kunnskaper og et meget godt vennskap, både innen rasen men også sammen med andre raser, på prøver, trening og jakt.
I tillegg til småvilt jakter jeg også mye hjort, selv om småviltjakten og samarbeidet med hundene har førsteprioritet.
Bruker hundene aktivt hele året, om vinteren blir det mye tur, trekk og snørekjøring i tillegg til jakt og trening. Om sommeren og i båndtvangstiden blir det sykling, svømmetrening og kjøring med saccovogn i tillegg til apporttrening og prøver.