Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Paringer

2011
15.3.: Henni er paret!
Henni er nå paret med Varangervalpen Mikkel Eirik og går alt etter planen, vil mange nye jegere se dagens lys en gang midt i mai, med levering i midten av juli. En fin tid å ha valp, siden valpen kan være mye ute. Vi kommer til å beholde en valp selv etter denne parringen som vi har stor tro på vil gi hunder med godt gemytt, stor jaktlyst, godt eksteriør og trivelige hunder å ha i hus og hjem. Mikkel Eirik har vist seg som en veldig trivelig herremann, rolig og avbalansert i hus og gikk til oppgaven først da tiden var inne. Ikke noe stress og kav før det. Det blir nesten litt stusselig å sende han fra oss igjen. Ønsker du valp etter Henni og Mikkel, kan du sende en epost med noen ord om deg selv og hva du vil bruke hunden til. Send epost. Info om parringen her

I Hennis første kull er fire av fem som er stilt på jaktprøve premiert med minst 2. premie. Mia og Taiga har begge 1. premie og Mia ble Årets Unghund vinter 2008 i NVC. Alle fire er også premiert i apport, èn med 2. og tre med 1. premie. Alle fem som er HD-røntget har A-hofter.
Fra Mikkels første kull med Una Donna har Jendus og Tsarek utmerket seg. Tsarek vant Høystatusløpet Arctic Cup i 2009 og begge er VK-hunder i en alder av 4 år. Alle fem som er HD-røntget fra dette kullet har A-hofter.

2010
24.6: Vurderer å parre Henni på neste løpetid, høsten 2010. Hannhund er ikke bestemt men det blir en topphund enten i Norge eller Sverige. Er du på jakt etter valp, er det bare å ta kontakt enten pr. tlf. 909 57 506 eller send en epost

2009
17.04: Valpene har nå åpnet øynene og vagger rundt i kassen som fulle sjøfolk. Mia har fremdeles mye melk og har ennå ikke hatt bruk for hjelp for å tilfredsstille de grådige avkommene. Hun holder også kassen helt rein for etterlatenskaper og er en veldig flink mor på alle måter. Alle valpene ser velskapte og livsfriske ut. Vi går en spennende tid i møte nå når de begynner å bli mer og mer aktive.
På bildene under er valpene 14 dager.

12.04: Valpene vokser og har mer enn doblet fødselsvekten. De er begynt å glippe med øynene og krabber rundt i kassen. Mia steller med dem på aller beste måte, har rikelig med melk og tar alt opp etter dem. Det er fremdeles bare en fryd å være oppdretter, det går på skinner.
Valpene er her 9 dager. Etter et godt måltid slokner de momentant.    

03.04: Mia har født 7 valper, 4 tisper og 3 hannhunder. Alt står bra til med mor og valper.
3 valper er ute, hvor mange igjen? Resultatet ble 7 valper. Mia har rikelig med melk. Idyllen har senket seg...

17.03: Mia er blitt kjempestor og matlysten er enorm. Det ser ut til å bli mange valper, så hvis du er interessert er det bare å ta kontakt på tlf. 909 57 506 eller sende en epost.
Kan se ut som det blir mange valper...      

29.01: Mia er nå parret med Anis helbror Ulvesvollens BSI Rex. Rex var som forventet en herlig hund, og dønn lik sin søster i det meste. Han er en hannhund av god størrelse, ca. 66 cm. Dette er etter min mening en veldig spennende parring, og jeg har store forventninger til at dette vil bli gode jegere og flotte hunder med godt gemytt.
Rex i steget. Rex og Mia. Ani og bror Rex.  

18.01: Mia er godt i gang med løpetiden og Rex var og fikk sjekket fruktbarheten på fredag. Der var alt i orden, så nå blir det parring mot neste helg.

2008
23.11: Har planer om å parre Mia med Anis helbror Rex på første løpetid. Dette er eneste måte å få med meg blodet til Ani videre. Det har heller ikke tidligere vært noen parringer i kullet til Ani. Parringen må foretas på første løpetid pga Rex alder. Rex er ikke stilt på jaktprøve, men er jaktet MYE med og er en fantastisk jakthund, som resten i kullet. Han har 1 pr. på utstilling og har A-hofter.
Det har allerede vært god interesse og flere ønsker valp. Er du interessert i valp, send noen ord på epost eller ta en telefon, 909 57 506.

2007

15.10: Har hatt gleden av å jakte med 4 av avkommene til Henni i høst og det har vært svært gledelig å se hvordan de har mestret sin første jakthøst. Knapt 9 mnd gammel ble det felt fugl for de første og før 11 mnd. alder har det vært felt fugl for nesten hele kullet. De viste seg tidlig som gode viltfinnere og de har også hatt et meget godt standinstinkt. Mia fikk sin debut i Sverige og det ble skutt flere fugl for henne, og pr. i dag er det felt rype, orrfugl og rugde for henne. Og alt ble apportert etterpå. Stand, reis og apport før 10 mnd er det sikkert ikke alle som kan vise til. Og det blir gjort med stor lyst.
På bakgrunn av det jeg har sett av dette kullet og bare positive tilbakemeldinger vurderer jeg å parre Henni igjen på neste løpetid rundt juletider 2008. Hannhund er ikke bestemt, men det vil bli en topphund. Er du interessert i valp er det bare å ta kontakt. Referanser fra siste kull er selvfølgelig tilgjengelig.
Bjørk, Mia og Taiga i stand på stort rypekull. Pia i stand på rype Taiga med sin første rype. Mia i stand på rype.

2006
20.11: Det etterlengtede øyeblikket skjedde fredag ettermiddag. Henni fødte 9 valper, 2 hanner og 7 tisper. Gleden er stor i heimen, de små spiser godt og mor har det også veldig bra.

14.11: Henni ser fremdeles ut til å ta graviditeten med stor ro, er fremdeles aktiv, spiser med enorm appetitt og begynner etterhvert å bli diiiger, så vi håper på et stort valpekull og at alt skal gå bra. Det er livlig aktivitet i magen hennes. Dette er vårt første kull, så spenningen er selvfølgelig stor. Vedlagte bilder ble tatt sist søndag ved hytten på Voss, og Henni hadde selvfølgelig lyst å bli med på jakt, men vi tar ingen sjanser så hun ble i hytten. Vi regner med at det store skjer i helgen/like over helgen.
   

31.10: Henni har en enorm matlyst, er på jakt etter mat hele tiden, og begynner å bli stor, så vi håper på mange valper. Ellers er hun i fin form og ser ut til å trives med situasjonen. Vi går en spennende tid i møte.

19.10: Var på ultralyd med Henni i går og som vi har sett en stund, er det valper på gang. Hvor mange får tiden vise, vi håper på mange, da interessen har vært veldig stor og mange håper å få valp.

25.09: Henni er parret med Svensk Jaktchampion Tvärnypets Hicco. Hicco er en hannhund på 64 cm etter Stenbitens Fix som har vunnet Riksprovet (svenskenes NM) tre ganger. Hicco ble beste hannhund i Sverige både i 2004 og 2005. Valper ventes født ca. 20. november. Ta gjerne kontakt om du ønsker valp etter denne spennende kombinasjonen. Se mer om Hicco her