Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2015
18.10: Gratulasjoner til Pål og Lyra
Fjellfantens Chm Lyra til Pål Pettersen fikk en velfortjent 1AK på lavland på Vestfold i går. Lyra har vært nære på flere ganger til tross for sin unge alder. Tidligere i høst har hun 2AK høyfjell og 2AK lavland. Lykke til i VK, det kan bli en tid med store opplevelser.

06.09: Valpene er levert
2 av valpene ble levert i helgen, Nekk skal være med oss noen uker til, så Jani får en å herje med. Kjekt at begge som hentet valp nå, har korthår fra før, så overgangen fra flokken her ikke blir så stor.

18.7: Valper født
Vitani fødte 4 valper 9. juli. 2 tisper og 2 hanner. Vitani har vist seg som en veldig god mor og de små vokser og trives godt. Det er rikelig med mat til alle og de er bollerunde alle sammen.
Video av valpene her

19.6: Vitani er drektig
Ingen tvil om at Vitani er drektig og at nye jegere er på gang. Forventet fødsel er ca. 6. juli. Nå er det bare og vente og håpe at Vitani kommer med nok valper til alle. Det blir en fin tid å ha valper, og ferien i år legger vi til stølen i Hallingdal der de skal få boltre seg i fri natur. Levering planlegges også derfra.
Hvis du ønsker valp etter paringen mellom Vitani og Aron, kan du kontakte oss på tlf. 909 57 506 eller pr. epost og fortelle litt om deg selv og hva du vil bruke hunden til.

6.5.: Paring utført
Da har Vitani og storsjarmør og 6 ganger champion Aron den Gode fra Vestfold paret og kost seg i flere dager. Aron har vist seg fra sin aller beste side, og har hatt tilhold hos Aksel som har to sønner etter Aron. Far og sønner har hatt en harmoni, som om de skulle bo sammen til vanlig.21.4.: Løpetid
Vitani begynte på løpetid i dag, så nå går det mot paring og forhåpentlig mange livlige og friske valper i begynnelsen av juli. Levering blir da i begynnelsen av september. Aron er den hannhund i dag og trolig den vorstehhund i Norge som har høyest prosent på jaktpremierte avkom. Av 48 avkom er hele 20 jaktpremiert, i prosent 41,7 som er suverent høyest i Norge og i tillegg veldig mange med 1. premie. I tillegg er han innehaver av ikke mindre enn 6 championater, trolig det også mest i rasen. Begge har selvsagt A-hofter og det har også hele slekten på begge sider. Vi gleder oss veldig til å se resultatet av denne parringen. Hvis du ønsker valp etter paringen mellom Vitani og Aron, der både vi og hannhundeier selvsagt skal ha valp, kan du kontakte oss på tlf. 909 57 506 eller pr. epost.
Hannhundeier Thomas Ellefsen har tlf. 901 43 261 og epost.
Fakta om Aron finner du her. Under egenskaper finner du en statistikk noen og enhver skal slite med å rekke til hasene.
Aron Vitani

21.3.: Brøyt med ny 2AK
Det har ikke blitt mange prøvestarter på oss i vinter. På Gaularfjell stilte Brøyt lørdag og hadde fuglearbeid sammen med makker. Dessverre så hverken jeg eller makker noe fugl, og det gjorde heller ikke dommerne. Men folk bak i partier så 4 ryper lette. Vi får skylde på vind, lett snøfall og veldig dårlig sikt. På Filefjell lørdag var han eneste hund på partiet med fuglearbeid og fikk en flott 2AK. På Geiloprøven gikk han til 1. premie og hadde stand sammen med makker i 3. slipp. Dessverre var det nedoverbakke i tillegg til makkerprovokasjon, så da ble det noen meter for mye. Han er fremdeles blandt hannhundene med høyest indeks på viltfinner og premiering. Du finner indeksene her, klikk på egenprestasjon.

1.1.: Ønsker alle godt nytt år!Vi ser frem til en flott vinter med mange fine turer i fjellet. Hvis ryggen holder seg bra, satser vi på start i Seppala i vinter. Til våren blir det forhåpentlig valper på Vitani og det gleder vi oss veldig til.


2012

2013 2014 2015 2016