Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2005:
07.11: Har vært på Forusprøven i helgen der Ani tok seg til finalen. I lørdagens finale var det mye fugl og stort mannefall før Ani skulle ut i 6. slipp mot P Emil. Begge hundene gikk godt, men Ani støkker rugde i medvind og blir for urolig i situasjonen og blir 6. hund som utgår. Går fremdeles med kloskaden og på antibiotika, uten at det har plaget henne mye. Nå er prøvesesongen over, det blir vel endel jakting fremover, og forhåpentlig parring med Lierdalens Troll i desember. Se bilder av Troll under parringer. Henni er frustrert over å ha vært i ro lenge, men hun skal få sine muligheter på vinterens prøver.

31.10: Stilte Ani på Rugdeprøven I og hun fikk 2 AK lørdag. Hadde et kanonarbeid med djerv reis i første slipp og skulle bare gå tiden ut. Men som den viltfinner hun er rotet hun seg opp i et nytt fuglearbeid. Finner henne i usikker stand i medvind, og idet hun justerer seg letter rugde. Like etter finner vi henne i ny stand etter å letet litt. Men her må fuglen ha gått før vi kommer opp i situasjonen. Dermed måtte vi denne gang ta til takke med 2. premie. Søndag gikk hun igjen til 1. premie uten å komme i fugl. Hun har begge dager gått med en klo hun kløvet helt inn til roten på fredag, uten at det har plaget henne nevneverdig. Men smertefullt har det nok vært.

23.10: Stilte Ani i NM lavland og lå på 2. plass etter første runde i kval. I annen runde får Ani igjen fuglearbeid, men blir for urolig i situasjonen og ryker ut, mye takket være førers urutinerte opptreden i situasjonen, der det skytes for tidlig. En flott premie og klar semifinalebillett gikk dermed fløyten. Søndag var hun tilbake på vinnersporet og fikk en flott 1 AK.

19.10: Hjortejakt i Sogn. Storbukken med 13 tagger gikk i bakken i fullmåneskinn kl. 03.00 i forgårs. Om kvelden skjøt jaktkamerat Terje en kolle og dermed var kvoten tatt for i år.


05.09: Har i helgen stilt Ani i NM skog, hvor hun tok seg helt til finalen. Hun var både i kvalifiseringen og i semifinalen beste søker på partiet. I finalen var hun også på topp, men kom dessverre ikke i fugl.
Gratulasjoner til Glenn og Røysa som vant, og også de tre andre premierte i finalen.
Det har vært en trivelig helg med hyggelige deltakere og dommere, og flotte terrenger, men dessverre veldig lite fugl. Resultater og info her

29.08: Har denne helgen stilt begge hundene på Raggsteindalsprøven. Ani var i VK-finalen. Ble kraftig provosert av makker i stand og da rypen landet 3 meter foran henne i tillegg ble det en skikkelig fallapport. Henni debuterte i AK søndag med en flott 2 AK. Hadde reis men modererte søket utover dagen i tillegg til at det var endel interessante lemen i terrenget.

23.08: Har i helgen vært på Meråker-prøven i Trøndelag. Svært hyggelig prøve i kjempeflotte terrenger, men dessverre lite fugl. Men nok for Henni som søndag slo til med en ny 1 UK, og mandag fikk 2 UK. Hadde reis, men manglet litt på søk til 1. premie. Både søndag og mandag var det sommer i Trøndelag med temperaturer over 20 grader, noe som ikke gjorde det lettere for hundene. Ani gikk kanonbra begge dager og var også i fugl begge dager, men det lykkes ikke denne gang. På bakgrunn av den dårlige fuglebestanden og få premiene, er jeg veldig fornøyd med at begge hundene var i fugl begge dager. De bekrefter gode viltfinneregenskaper. Søndag var det to premieringer på partiet, mandag bare Henni. Neste helg stiller vi i Raggsteindalen, der det er meldt om bra med fugl i terrengene.

01.08: I løpet av sommeren har vi vært bl.a. vært på Holleiaprøven og både Ani og Henni gjorde sine saker veldig bra. Lørdag ble det 1 UK og 85 poeng på Henni, mens Ani slo til med en ny fullpott og 130 poeng. De 3 beste AK-hundene gikk videre til kveldens showpregete men krevende VK-apport som hun vant i hard konkurranse med SV Stakkhaugens Biri og Silva til Roy Fasseland. Søndag fikk Henni en ny 1 UK, denne gang med full pott, 90 poeng, mens Ani var svært uheldig med vinden på søkapporten. Det blåste kraftig medvind og hun brukte derfor for lang tid i søk mot vinden og fikk bare 6 poeng, men 10 på vann og spor. Dermed 2 AK.

20.06: Apportprøve Blotet i Eikelandsosen. Henni 1 UK, Ani 3 AK - lå an til en ny 1. men rotet det til på sporet. Hun nærmer seg tidspunkt for parring - regner med at det skjer nå like over helgen.

13.06: Henni har vært på apportprøve på Bråstein i helgen og fikk sin 4. 1 UK lørdag og 2 UK søndag. Fører var Anne Grete Langeland. Hun er dermed fortsatt 100% premiert på apportprøver. Henni altså.

06.06: Apportprøven på Askøy ble arrangert i helgen og lørdag fikk Henni en ny 1 UK og 76 poeng, mens Ani var en av de mange som bare klarte en rype i søkapporten. Fjellfanten syklet Bergen-Voss og hundene ble ført av Siv Garmannslund.
Søndag var Ani på sporet igjen og fikk sin 8. 1 AK med 125 poeng, mens Henni fikk 3 UK.

11.04: Vintersesongen ble avsluttet med Mjølfjellprøven. Henni hadde siden påske slitt med innbilt svangerskap og dette påvirket henne negativt både i Norsk Unghundmesterskap på Hovden og på Mjølfjell. Ani hadde en start i VK på Mjølfjell uten suksess. Ellers har hun ikke vært startet i vinter, der jeg har prioritert Henni. Begge to slet også med forkjølelse før Hovdenprøven.

07.03: Det har vært en stor helg for Fjellfanten. I helgen var vi på Gaularprøven, som denne gang ble flyttet til Brandset/Jordalen. Startet bare med Henni, da Ani kløvde en klo forrige helg og er ute av drift en tid fremover. Henni ble sydd med 10 sting i vinterferien, og går fremdeles med stingene, men klinte fredag til med 1 UK
(les kritikk), og ble eneste premierte hund på partiet. Det var svømmeføre og ekstremt tunge forhold, og flere hunder meldte tidlig pass. Hun startet lørdag og søndag også og gikk til første begge dager uten å komme i fugl. Sponsorer til Arctic Cup er allerede på banen men flere mottas med takk. Gratulasjoner også til Eirik Fuglum og Cleo som fikk en ny flott 1 AK og ble NJCH, og til Jan Nygård og Beth som fikk en flott 3 AK lørdag. Må også ta med Ove Larsen og ES Trixi som fikk en etterlengte og velfortjent 2 AK lørdag. Vi var forøvrig eneste hytte med 100% premiering, på 5 forskjellige hunder.
Lunsj i Jordalen på lørdag. Slipp i Jordalens flotte terrenger. Flott vær og hyggelige deltakere på prøve i Jordalen. Dommer Bjørn Monsen redegjør for siste slipp.
   
Fredag var det jegerfest i 100% hytten. 5 av 5 hunder ble premiert. Og utover kvelden gikk diskusjonene ivrig om det meste...    

31.01: Bergensdekkenet 2004

Henni ble i går vinner av UK-klassen i Bergensdekkenet. 7 hunder stilte til start, ingen fuglearbeid, men Henni jaktet godt og holdt trøkket oppe hele dagen. Dagen ble avsluttet med et finaleslipp der det var klasseforskjell mellom hundene. Rune Amundsen førte Eivind Simonsens ES Hårteigens Lady og vant AK, i knallhard konkurranse med mange gode hunder. Helt komplette fuglearbeid måtte til for å ta seieren.

28.01: Lurer på å stille Ani i Bergensdekkenet som går nå på søndag. Henni stiller i UK.
Bergensdekkenet er en årlig, prestisjefull konkurranse for alle raser som VFK arrangerer.
Bedømmes etter vanlige jaktprøveregler, men dømmes med VK-rangering i begge klasser.

24.01: Henni kvalifiserte seg til laget til Rasepokalløpet, gikk brukbart på det tunge føret, og var nok i fugl, men fuglen gikk før vi kom opp. Vi så rypesporene og Tigeren som sekunderte henne.

02.01: Ønsker alle et Godt Nyttår!

2004

05.11: Ani fikk en ny 2 AK på Os II, slurvete apport gjorde at 1. premien glapp.

30.10: Ani fikk 2 AK på Os I


2012

2013 2014 2015 2016