Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2006
27.12: Valpene har passert 5 uker og det merkes. De er blitt svært aktive, tar hele huset i bruk når de får muligheten og apporterer det de måtte finne. De spiser nå mest valpefor, men Henni må til pers av og til, men foretrekker å stå når hun ammer. Hun er fremdeles ivrig med å fjerne alle spor etter de små. De har i julen vært på tur til Sunnfjord, en biltur på ca. 4 timer, som gikk knirkefritt både frem og tilbake.
Alle valpene er nå solgt til jegere, og forhåpentlig vil de fleste også bli stilt på jaktprøve.
Rypevinge er interessant. De er ram i matfatet. Ani blir terrorisert. Litt av en bandittgjeng.
 

07.12: Valpene var 19 dager i går og nå begynner det å bli liv i leiren. Når de er våken er de på oppdagelsestur og å klatre over kassekanten er ikke lenger noen stor utfordring. Det er herlig og følge utviklingen på dem, og de begynner etterhvert også å få sine særtrekk. Bilder under ble tatt i går.

28.11: Valpene var i går 10 dager, har doblet vekten og ligger nå på 850-950 g. De tok sine første vaklende skritt i går og de første begynte også såvidt å glippe med øynene. De har utelukkende fått næring fra moren, og ingen har hatt behov for hjelp. Det er herlig å følge utviklingen på valpene, og Henni har vist seg som en svært omsorgsfull mor.

20.11: Det etterlengtede øyeblikket skjedde fredag ettermiddag. Henni fødte 9 valper, 2 hanner og 7 tisper. Gleden er stor i heimen, de små spiser godt og mor har det også veldig bra.

14.11: Henni ser fremdeles ut til å ta graviditeten med stor ro, er fremdeles aktiv, spiser med enorm appetitt og begynner etterhvert å bli diiiger, så vi håper på et stort valpekull og at alt skal gå bra. Det er livlig aktivitet i magen hennes. Dette er vårt første kull, så spenningen er selvfølgelig stor. Vedlagte bilder ble tatt sist søndag ved hytten på Voss, og Henni hadde selvfølgelig lyst å bli med på jakt, men vi tar ingen sjanser så hun ble i hytten. Vi regner med at det store skjer i helgen/like over helgen.
   

31.10: Henni har en enorm matlyst, er på jakt etter mat hele tiden, og begynner å bli stor, så vi håper på mange valper. Ellers er hun i fin form og ser ut til å trives med situasjonen. Vi går en spennende tid i møte.

19.10: Var på ultralyd med Henni i går og som vi har sett en stund, er det valper på gang. Hvor mange får tiden vise, vi håper på mange, da interessen er veldig stor og mange håper å få valp.

25.09: Henni er parret med Svensk Jaktchampion Tvärnypets Hicco. Hicco er en middels stor hannhund på 64 cm med supert gemytt og er etter Stenbitens Fix som har vunnet Riksprovet (svenskenes NM) tre ganger. Hicco ble beste hannhund i Sverige både i 2004 og 2005 og har som sin far noen fantastiske rapporter. Valper ventes født ca. 20. november. Ta gjerne kontakt om du ønsker valp etter denne spennende kombinasjonen. Se mer om Hicco her
Flørting først Og så var det gjort.... Jakt i Skåne.  
Sten, Hicco og Fix på jakt i Vilhelmina. På jakt i Vilhelmina.    
Rypejakt i Forsmark. Jaktprøve i Grönfjäll. Fixa, Hiccos mor.
Veldig lik Henni.
Tung apport.

28.08: Henni er blitt VK-hund. Allerede på prøvens første dag klinte Henni til med 1 AK i Raggsteindalen. Hun gikk også til 1 AK søndag, men det ble dessverre en støkk for mye på nyslått fugl, så det ble 2 AK søndag. Hadde også da kanonarbeid med reis. Hun reiste ned i en bekk og ble sittende i bekken. Vannet gikk nesten til buken. Tallkarakterer begge dager 5556444.
   
Premierte vorstehere på fredagens blandingsparti i Urdvass. Robert Brenden/KV Turbo 1 UK, Trond Leganger/KV Henni 1 AK, Anne Grete Langeland/KV Lucilla 2 UK. Noen av de premierte vorsteherne i Raggsteindalen. Anne Grete/KV Lucilla, Trond/KV Henni, Bård/SV Athos og Hans Frode/KV Gunvald.    

22.08: Henni er 3 år i dag, og var nære på å få 1 AK på Kiærprøven i helgen. Det endte med 2 AK etter 2 fuglearbeid, ett kanonarbeid med reis i første slipp. Dessverre ble det en støkk også under de vanskelige forholdene. I senere slipp fortsatte hun godt, men dommer mente hun slo såpass ned på intensiteten at hun fikk en sterk 2. premie i stedet for VK-billetten.

14.08: Kommer til å parre Henni på første løpetid som forventes når som helst. Har veldig lyst å bruke en helbror av Ani, som blir eneste måte å føre dette unike viltfinnerblodet videre.

12.08: Henni har vært på rypetaksering på Hardangervidden. Se fuglearbeid her

08.08: Tragedien er et faktum. Til slutt var bare en valp i live, en tispe, men veterinæren gjorde en fatal feilvurdering som dessverre gjør at det ikke blir avkom etter Ani, for hun kan ikke parres igjen, så det er en trist tid i heimen. Kan nesten virke som "noen" har bestemt at Ani ikke skulle få valper....
Jæ... bittert og tungt å akseptere.

22.07: Henni fikk 1 AK apport på Holleiaprøven.

10.07: Rypene har overlevd Ekstemsportveko. Var noen flotte turer i Vossefjellene i helgen, og gikk på et rypekull ikke langt fra hytten. Får bare håpe at så mange som mulig overlever. Klikk HER og se video!

30.06: Var på ultralyd i går, og Ani er drektig. Flere valper, tiden får vise hvor mange.
De forventes født ca. 7. august. Er du interessert bør du ta kontakt raskt, da interessen er stor.

19.06: Stilte Ani og Henni på apportprøven i Eikelandsosen i helgen. Ani fikk en ny 1 AK, ble prøvens beste hund og vinner av Kennel Norhaugens Vandrepokal, mens Henni debuterte i AK, fikk 10 på vann, 6 på søk, men rotet det til på sporet.

07.06: Ani ble i pinsen parret med Troll, og nå er det å vente i spenning for å se om hun tar seg. Troll viste seg igjen som en hannhund med fantastisk gemytt. Tror denne kombinasjonen blir kanonbra, så det blir en spennende tid fremover.
 

21.05: Utstilling på Lone. Henni fikk 1 AK og 1 VK, mens Ani skadet seg i apportkonkurransen før utstillingen og ble derfor trukket fra utstillingen. Ekstra kjedelig var det at skaden skjedde med Ingri som fører for første gang i ordinær konkurranse. Hun fant første rype raskt og det var i søk etter andre rype hun kuttet seg kraftig i en fot. Heldigvis var det veterinærer til stede, og Jannicke Jæger renset og forbandt skaden midlertidig, til hun senere ble sydd.

Kjempeinnsats!
Ane debuterte i ringen med
å føre Henni til 1 AK, 1 VK.

De ser jo egentlig ut som de
har gjort dette mange ganger før...

Ane førte Henni i apport-
konkurransen, men denne gangen lykkes det ikke i vann.
Ingri og Ani måtte se utstillingen fra sidelinjen, etter at Ani skadet seg på apporten.

20.05: Ani har fått løpetid og vi ser frem til parring med Lierdalens Troll 13089/03 (Lierdalens´s Black-Pepsi - Toes Brahms). Troll er en meget trivelig hannhund (ca. 64 cm) med meget godt gemytt og har disse premieringer: Jakt: 1 UK/l, 1 AK/l (DK) og 2 UK/v, 1 AK/s, 3 VK/l, 4 VK/v, 1 AK fullkombinert. Utstilling: 1 AK, 1 VK, CK, 2 BHK, Res. CACIB
Er du interessert i valp etter denne kombinasjonen kan du gjerne sende meg en e-post.

27.04: I dag kom kontramelding. SV Tre Riks Røysa`s Bonny er ÅRETS UNGHUND 2005 i NVK. Rett skal være rett og det er bare å gratulere. Å bli nr. 2 er heller ikke så verst.

10.04: Fikk i helgen den gledelige melding om at Henni er kåret til ÅRETS UNGHUND 2005 i Norsk Vorstehhundklubb. En fin oppreisning, etter en vinter der det har vært mye nære på og stang ut.

Benytter anledningen til å gratulere alle som har høstet heder og ære i vinter, og takke for mange flotte og spennende dager i fjellet. God Påske!

10.04: Vinterens siste prøve på Mjølfjell gikk på meget tungt føre. Fredag falt det 45 cm snø. Det ble på ny stang ut. Ani røk ut av VK lørdag, da hun ikke respekterte makkers tomstand. Søndag startet hun i AK og viste stor klasse. Fant henne i stand langt opp i en li, brukte lang tid frem i det tunge terrenget. Hun reiser djervt enkeltrype og er rolig. I annet slipp går hun fortsatt meget godt i medvind. Igjen stand langt ute, makker kommer opp i situasjonen, går forbi og tar opp rype. Ani roes, men blir etter dommers mening for urolig i situasjonen. J... bittert, men sånn e jo gamet.
Henni startet lørdag med Siv som fører og gikk hele dagen uten å komme i fugl.

03.04: Stilte Ani på Geiloprøven i helgen, og det ble en stor skuffelse. Tunge og varierte forhold gjorde det verken lett for hunder eller dommere. Ani lå som 11 etter første runde. Hun har tidligere i vinter gått seg kraftig opp utover dagen, så jeg regnet det som sikkert at hun ville komme seg videre blant de 8, selv uten fugl. Så skjer det merkelige: etter 2 slipp i 2. runde velger dommerne og avslutte og bruker rankingen etter første runde som dagens resultat...??? Hm

27.03: Stilte Ani på prøven på Beitostølen som var flyttet til Villmarkstunet. Hun tok seg igjen til finalen, men kom dessverre denne gang ikke for fugl, men det var jaggu nære på. Dessverre vendte hun 10 m for tidlig i 3. slipp og fikk derfor ikke strålen av 2 ryper som lå der. Lite fugl, tunge forhold og bare tre premierte i finalen. Flere topp meritterte ES (NM-vinnere) meldte pass i 2. slipp. Ani gikk godt hele dagen og var med til siste slutt.

20.03: Stilte Ani på Filefjell og hun tok seg til finalen, der hun fikk en fin 5 VK finale. Lett fugl gikk før jeg kom helt opp i situasjonen, og hun fikk derfor ikke vist reis.

15.03: Seppalaløpet!
Første gangen jeg hørte ordet - tenkte jeg at dette må være et finsk hundekjørerløp for skikkelige tøffinger. Etter å ha sjekket og lest historien for løpet, fant jeg ut at det var et løp som ofte ble arrangert i Nordmarka i Oslo. Før tøffinger ja, men det var også en turklasse, som kanskje "oss andre" kunne stille opp i. Det skulle senere vise seg at de fleste "oss andre" var tidligere aktive hundekjørere. Tankene svirret et års tid, men ville liksom ikke slippe taket. Og tidlig i vinter ble ideen servert i Hordalandsgruppen. En person - Tom Asbjørnsen tente på ideen. Han hadde selv en tid gått med planer om å forsøke seg i løpet. Alt blir jo lettere når man er to. Så kom tankene om hunder. Har jeg hunder som er i stand til å gjennomføre nesten 80 km på to dager? Og ikke minst; er jeg selv i stand til å gjennomføre det samme? Det siste var nok det mest usikre. Det nærmet seg påmeldingsfrist og vi bestemte oss for at vi ville ha en dårlig (les: pinglete) følelse av ikke å være tilstede når startskuddet gikk. Påmelding ble sendt og forberedelsene begynte: Vi har heldigvis vært heldige med flott vintervær i lang tid, og lysløypen på Gullbotn har vært flittig benyttet i ukene før løpet. I tillegg har vi hatt noen turer på Kvamskogen. Henni ble byttet ut med Gro Sørgaards KV Goya, som jeg vet er en villig trekkhund, men litt mer tempo var ønskelig. Jeg hadde nemlig bestemt meg for å kjøre tospann. Og da ble det med Ani og Goya.
Tom skulle vise seg å være i mye bedre form enn jeg hadde "håpet". Som gymnastikklærer og tidligere turrennløper med Ørnarrenn og Skarverenn på rullebladet, har jeg måttet spille annenfiolin fra første stavtak. Når han i tillegg har en topptrent hannhund i KV Robbie, forstod jeg tidlig at han nok ville hevde seg godt i sin klasse. Det var to spente og topptente debutanter som satte kursen østover fredag ettermiddag. Vi var invitert til å overnatte hos Pål Andersen og samboer Hanne på Nannestad. Pål er en erfaren hundekjører med bl.a. 13 Seppalaløp på merittlisten, og har også vunnet løpet en gang i tillegg til flere andre topplasseringer. Vi ankom Pål og Hannes koselige småbruk sent fredag kveld, og ble servert herlig hjortegryte i et koselig kjøkken med gamle tømmervegger og furugulv som oste av gammel norsk kulturhistorie. Pål delte villig sin kunnskap og erfaring og gode råd og anbefalinger om utstyr, smurning, foring/vanning og taktikk kom på løpende bånd. Da vi gikk til sengs fredag kveld viste kvikksølvet -16 grader, men det virket mye kaldere.
Etter en god frokost var det tid for å preppe ski i Påls flotte smøre/hundeutstyrsbu. Etterpå gikk turen mot startområdet på Haug i Bærum. Utdeling av startnummer, de siste forberedelser før start - så var vi KLAR! Først Tom og Robbie kl. 13.00. Da de forsvant i enden av skistadion regnet jeg ikke med å se dem før i leiren der vi skulle overnatte. Ett kvarter senere var det vår tur. Turklassen på rekke bak de aktive. Over høyttaleranlegget ble hver deltaker presentert - svære greier for en "snørekjøresnubler" fra Bergen. Etter fem hundre meter og tre svinger så vi første resultatet av å ha det for travelt. To aktive tospann, ett med vorstehere og ett med alaskahuskyer hadde krasjet og både hunder og kjørere lot adrenalinet flyte fritt. Vi passerte elegant i vårt tempo - det var jo jævli langt igjen. Turen gjennom Nordmarkas flotte natur og fantastiske løypenett, med mye mer oppover enn bortover og nedover, gjorde sitt til at det var et slitent spann som krysset mållinjen etter 2 timer og 50 minutter. Tom'en hadde både rukket å sette opp teltet og rigge seg til... Men med en god del deltakere bak oss på resultatlisten var jeg rimelig fornøyd med dagens økt. Om kvelden ble det fyrt opp stort bål der vi kunne varme oss og få tørket litt svette klær. Været hadde vært helt supert med ca. 2 minus og sol. Vi tok tidlig kvelden, for starten neste morning skulle gå allerede kl. 09.00 og lenge før det måtte snø smeltes og hundene fores og vannes lett. Hylekoret fra de mange alaskahuskyene som lå ute i den stemningsfulle fullmånenatten gjorde at søvnen ikke ble den beste, men det er vel sånn det skal være.
Etter frokost og nedrigging av leiren var vi stiv og støl klar for nye 5 mil i et nydelig vintervær, sol og skyfri himmel og noen minusgrader. Noen uhell var det også å se søndag, men heldigvis uten at vi var innblandet. Ikke før vi var ca halvveis og en bratt og trang utforkjøring lå foran oss. Jeg ploget kontrollert bak pulken, da kontrollen forsvant like fort som furutrærne føk forbi. Venstre skien sto bom fast i en haug med snø, han som stod oppå skien holdt strikken til pulken i venstre hånd. Strikken ladet seg og da den var fulladet kom kroppen med startnummeret som et prosjektil gjennom luften og landet MEGET ukontrollert på et tidligere kragebeinsbrudd. Våknet til en stemme som spurte om han skulle holde hundene. Ja gjerne svarte eg og kom meg omsider opp i knestående. Så kom en dyp depresjon som varte i ca. 2 min. og viste bilde av en slukøret debutant på scooter over mål, før eg fikk konstatert at kanskje var ikke kragebeinet brukket igjen likevel. Tankene gikk til dopet (les: Paralgin Forte) som lå i bilen, men det var jo 21/2 mil unna. Klarte såvidt å bevege venstrearmen med store smerter. Det ene spannet etter det andre passerte uten at eg kunne gjøre noe med det - bare ønske fortsatt god tur. Forbante meg på at eg skulle fullføre om det så var i mørke, og etter ca. 15 min. kom vi i gang igjen. Etter en tid klarte eg å få igang armen igjen og etter å ha gått på beina ned alle bratte utforkjøringer kom vi i mål til en anstendig tid etter fire timer og førti min. Tilfredsstillelsen var stor når vi på premieutdelingen kunne hente deltakermerket for årets Seppalaløp. For i dag hang det i en tynn tråd.
Tom gjorde som forventet en kjempeinnsats og ble nr. 6 i sin klasse. Vi blir ikke overrasket om han plasserer seg enda høyere til neste år. For dette ga mersmak...
Hundene gjorde en god jobb hele helgen, ikke den store spruten hele tiden, men det var heller ikke kroppen som hang i strikken i stand til å være med på... Takk til Ani og Goya for en flott tur i Nordmarka.
Og etterpå hadde vi 50 lange mil i bil foran oss, og da en sliten og mørbanket kropp i 2-tiden om natten gikk til køys, var søvnproblem et fremmedord. Andre fremmedord var mer aktuelle da vekkerklokken ringte etter 41/2 time.... På Legevakten mandag ble det konstatert brudd i kragebeinet, og skulder og bryst ser i skrivende stund ut som Puddefjorden omkranset av flotte høstfarger... Men det var verdt det.... og vi e nok klar te neste år!
Pål og Hannes residens med gamlestuen til høyre og nyfløyen til venstre. Koselig kjøkkenkrok med gamle tømmervegger. Hektisk aktivitet før start. Pål kontrollerer at utstyret er ok med Hanne og Tom som tilskuere.
Spente kjuagutter fra Bergen
før start.
Fra teltleiren lørdag ettermiddag. Fra teltleiren lørdag kveld. Telt på rekke og rad. 80-90 telt var samlet.
 
Hundene hadde det godt og varmt. Før start søndag morgen. Tom prepper ski i smørebua til Pål.  

09.02: Etter gårsdagens årsmøte i NVK Hordaland må det ryddes plass til nye pokaler.
Henni ble kåret til Årets Vorstehhund, Årets Allroundhund og Årets mest fremgangsrike i NVK Hordaland i 2005. Hun vant også Kennel Norhaugens Vandrepokal i apport UK for andre gang.
Ani fikk pokalen for beste vorstehhund i Rasepokalløpet.

06.02: Viltfinneren slo til igjen! Det ser dessverre ikke ut til å bli valper, og kommer til å parre med Troll igjen i juni. Ani er derfor klar for en ny prøvesesong. Hun avsluttet fjoråret med flott fuglearbeid på orrhane bare timer før året var omme, og i helgen var hun på høgget igjen. Som eneste hund med fuglearbeid (komplett med reis) ble hun en klar vinner av Bergensdekkenet 2006.
   
Ani vant AK og IS Dixie og
Birgitte Amundsen vant UK.
Ingen tvil om at Ove trives
med vorstehere.
   


2012

2013 2014 2015 2016