Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2014
24.11.: Både Brøyt og Vita ble premiert
Brøyt fikk 2AK og Vitani 3AK på Rugdeprøven i helgen. Begge stilte bare en dag.

19.11.: Trist melding fra Gunn og Bobbo
I dag fikk vi en veldig trist melding. Bosselini fra Henni sitt siste kull er død etter å ha slitt med diabetes siden i sommer. "Bossen" ble dessverre bare 5 år gammel og vi føler veldig med eierne som i løpet av året har måtte ta farvel med 2 av familiens hunder.

17.11.: Ahh-kullet fyller 8 år i dag
Tiden går fort og det er i dag 8 år siden vi hadde vårt første kull. Mia hilser til sine søstre og brødre.
 


Vi har ikke vært noe særlig aktiv på prøver i høst, jakten og spesielt hjortejakten har vært prioritert. Men til helgen stiller Vitani og Brøyt på Rugdeprøven II og begge har ambisjoner om å klare 1AK og bli klar for søndagens Rugdepokalløp.

Valpekull i 2015
Vi har nå bestemt oss for å parre Vitani med Aron på neste løpetid som blir på nyåret en gang. Vitani har fått utrolig mange av de egenskapene vi ønsket oss etter Ani. Vita er en rolig og avbalansert type og har et stressnivå nær 0, noe som er uvanlig i vorstehkretser i dag. Viltfinnerevnen er på nivå med Brøyt og hun finner ofte fugl på steder der andre ikke oppsøker.
Aron har vært en av de aller beste hannhundene i Norge i en årrekke, og har også avlet meget godt og har 19 jaktpremierte avkom og imponerende mange med 1. premie. Han har en premieprosent på avkom på 39,6%. Uvanlig høyt og i særklasse. Aron er også en stille og avbalansert herremann og dette blir trolig Arons siste parring. Begge har selvsagt meget godt gemytt.
Vi ser med stor spenning frem til denne parringen og har store forventninger til valpene som forhåpentlig kommer i løpet av våren 2015. Sommeren er jo også en fin tid å ha valp.
Hvis du ønsker valp etter denne kombinasjonen kan du ringe eller sende en epost og fortelle litt om deg selv og hva du planelgger å bruke hunden til. Vi skal selvfølgelig beholde en valp selv og det samme skal hannhundeier.  21.10.: Fjellfantens Chm Tinca ble nr. 3 i klubbmesterskapet i Bodø JFF
Gratulasjoner går til Rolf Otto Simonsen og Tinca i Bodø som sikret seg en flott 3. plass i høstens klubbmesterskap i Bodø JFF. Bare 3 av AK-hundene klarte å finne fugl og få til et godkjent arbeid og Tinca var en av disse.
Stå på videre Rolf.Foto: Bodø JFF

25.4.: Brøyt med nye flotte premier i vinter
Brøyt har i løpet av vinteren fått seg noen nye premier i samlingen, og den etterlengtede 1AK har vært innen rekkevidde flere ganger, men ørsmå maginer har gått i mot oss. Premiene har vært:
2AK Gaularfjell, 2AK Hemsedal, 2AK+3AK Filefjell og 2AK Geilo.
Brøyt har nå en av de beste egenindeksene på viltfinner og premieprosent av godkjente hannhunder i Norge.

3.1.: Fjellfantens Chm Lyra kåret til Årets UK Jakthund i Østfold
Etter en flott sesong med bl.a. 1UK på Geilo og mange flotte prestasjoner og gode kritikker i AK i høst er Lyra kåret til Årets UK Jakthund i Østfold. Gratulasjoner går til Pål og Lyra i Fredrikstad.
Ønsker alle lykke til på prøver i vinter.
 


1.1.: Ønsker alle Et Godt Nyttår
I vinter satser vi på å være tilbake i prøvesporten etter en hel sesong med sykefravær. Akkurat nå er det løpetid over hele fjølen, noe lillegutt selvsagt er sterkt preget av. Tennene klaprer som en gammel symaskin, men snart er det over for denne gang. Ani holder ennå koken og har funnet seg godt tilrette på stølen i Hovet. Veien opp på ca 2 km går hun greit, verre er det når hun blir tatt med på lange blåturer i tussmørke og løssnø.


2012

2013 2014 2015 2016