Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2009
21.12: Vi ønsker dere alle en riktig God Jul!

14.12: Har vært i fjellet i helgen og trent hundene og hadde en artig opplevelse på lørdag. Vi kom gående på en skogsvei med unghundene i bånd og de andre bak, da Mia kommer togende forbi med høyt hevet hodet mot en skråning på venstre side. I samme øyeblikk reagerer både Brøyt og Vitani og like etter letter en orrhøne og en hane like ovenfor oss. Jeg slipper på Brøyt og Vitani og det letter ytterligere 2-3 høner. Brøyt forsvinner over toppen og kommer etter et halvt minutt tilbake med noe i kjeften som viser seg å være en orrhøne som han avleverer fint til far. Trenger ikke våpen bare man avler riktig. He he.
Forøvrig er jeg veldig fornøyd med begge unghundene. Brøyt er den som er kommet lengst med et til tider meget godt søk og han er stort sett på jakt hele tiden. Har den siste tiden fått løpe etter litt for mange orrfugl, men dette regner jeg med går greit å hanke inn senere. Vitani begynner også å få et bra søk, men er ikke i samme klasse som Brøyt. Det blir en veldig spennende tid fremover og vi håper snøen kommer i fjellet nå. Henni og Mia er i kanonform, mens Ani lever sitt eget liv på en måte.
Tilbakemeldingene på de andre fra kullet til Mia er også meget oppløftende.

24.11: Vurderer å parre Henni på neste løpetid. Hannhund blir Norgesmester på lavland 2006 og Trippelchampion N UCH N JCH N J(K)CH NMFLh06 Lierdalens Troll til Gustav Larsen. Det har allerede meldt seg flere interesserte og hvis du er interessert i valp etter denne kombinasjonen eller har spørsmål, er det bare å ta kontakt enten pr. tlf. 909 57 506 eller send en epost

23.11: Henni fikk en ny 2 AK på Os II på lørdag. Denne gang var det bare uflaks som gjorde at hun ikke fikk sin 1 AK skog. I tett einerkratt trakker fører og dommer opp rugde og fem meter fra oss ser vi dekkenet til Henni fremdeles stå stille. Hun løser etterhvert ut og slår seg lenger frem i terrenget. Vi finner henne i ny stram stand 100 m lenger fremme, men dessverre går rugden før vi er helt oppe i situasjonene. Hun får derfor ikke reis, og må nøye seg med 2 AK. Med de toppkaraktene på søk som hun fikk, hadde dette blitt en soleklar 1 AK.
Taiga startet søndag i Rugdepokalløpet med fanten som fører. Etter et middels førsteslipp viste hun seg skikkelig frem i annet slipp. Dessverre var det ingen fugl å se på vårt parti og derfor ingen premier. IS Valeheias Killakee og Roald Kjellevold slo til med nok en 1 AK m/ÆP og vant Rugdepokalløpet i suveren stil. Det er nesten utrolig, men det er første gang ekvipasjen vinner, etter to ganger å ha blitt nr. 2.
Vi gratulerer denne store jeger med en velfortjent seier, og ifølge Roald var dette siste gang Kee'en stilte på jaktprøve. Men når løvet faller, nettene blir lange og møkkaveret setter inn i november 2010 er det spørs om ikke luringen er på plass igjen...


15.11: Taiga med 1 AK på Rugdeprøven
En stor merkedag for oss i går da Taiga ble første hund fra Fjellfanten med 1 AK og dermed klar for VK i vinter. Det har vært klart lenge at potensialet er der og lørdag på skogsfuglprøven på Os I var tiden inne. Etter et strålende førsteslipp med toppkarakterer fra rugdespesialist og dommer Elin Dugstad, var det med håp og et stort ønske om at det måtte ligge en rugde i terrenget foran oss at Taiga ble sluppet senere på dagen. Og på slutten av slippet markerer hun og justerer seg til fast stilfull stand. Hun reiser i etapper og etter dommers bedømming; meget jaktbart, rugde og er rolig og apporterer greit. Tiden hadde vi og det ble derfor kobling og etter noen pinefulle minutter klart at Taiga hadde fått 1 AK. Hun ble denne gang ført av fanten, men gratulasjoner går til Siv som har trent og dressert krapylet frem til denne flotte prestasjonen.
Det skal bli spennende å følge denne overskuddshunden i frem-tiden og hun kommer garantert ikke til å bli en ønskemakker i VK.

 
Henni stilte også i helgen men denne gang ble det stang ut. Lørdag støkket hun rugde da hun hoppet ned fra en skrent som var eneste måte å komme ned på og i dag søndag var det fører som støkket rugde, der Henni tar stand på setet 2 min. etterpå. Men vi stiller igjen neste helg og håper da å få med Henni til Rugdepokalløpet som går søndag.
Henni hadde forøvrig et kanonarbeid som ikke ble godkjent i starten av siste slipp. Vi finner henne i stilfull og stram stand i kanten av en traktorvei. Hun reiser djervt mot en stor kvisthaug gjentatte ganger og viser med stor lyst at hun svært gjerne vil inn i den hardpakkete haugen. Det knaser og braser for hver gang hun stanger mot kvistene og vi tenker at dette må være en hardtrykkende rugde. Da hun 9. og siste gangen tar rennefart og stuper inn i kvisthaugen kommer en katt som skutt ut av en kanon opp av haugen og til kattens lykke står det et tre rett ved siden av som den søker tilflukt i toppen av. Dommer velger å ikke felle i denne situasjonen, og det var sikkert like greit selv om Henni satt under treet og ventet på moden frukt som skulle dette ned.

9.11: Var i Egersund i helgen og stilte Henni, Mia og Taiga på skogfuglprøven. Denne prøven som har hatt en eventyrlig premieringsprosent tidligere måtte vi bare få med oss i år. Men denne helgen var det veldig lite fugl i forhold til det normale. Henni og Taiga gikk kanonbra hele dagen lørdag. I Taigas siste slipp blir hun borte lenge og vissheten om at hun står et sted er stor. Etter å ha letet i 20 minutter i den tette skogen må jeg kalle henne inn. Og selvsagt kommer hun luskende fra et område som jeg hadde gått på om jeg hadde fått lete i 3 minutter til. Men sånn er det av og til. På slutten av siste slipp, like før vi er ved bilen finner vi Henni i stand. Rugde letter når vi er på vei opp til henne og vi får derfor ikke reis og det ender med 2 AK. Forøvrig Hennis første skogsfuglpremie. Mia hadde ingen god dag.
VK-Larsen var også med i reisefølget og stilte Carmen som gjorde sine saker glimrende bortsett fra å finne en av de få rugder som var der. Depresjonen var i ferd med å feste taket i rørleggeren og vi hadde en jobb med å gradvis bygge han opp utover lørdagskvelden. Etter en god hjortemiddag med påfølgende edle varer, var han i godt gammelt slag med capsen på snei, da det nærmet seg midnatt.
Neste helg er første Rugdeprøvehelg og der er Henni påmeldt, så får vi håpe at terrengene på Os huser mer fugl enn de gjorde i Rogaland i helgen!

25.10: Henni er blitt N J(K)CH
De små grå jobber sent for tiden, derfor har det gått 2 måneder siden Henni fikk 2 VK finale til det har gått opp for meg at hun dermed er blitt kombinertchampion og bare er et lite cert fra å være dobbelchampion.

19.10: Det har blitt mye hjortejakt i det siste og hundene har lagt mye i ro. Men i helgen var det griseslakt og lite jakt, derfor ble det en fin tur med hundene både lørdag og søndag. De voksne gikk som de pleier, men veldig gledelig var det å se utviklingen på Brøyt og Vitani fra lørdag til søndag. Dette er første gang de har vært sluppet i fjellet og det var liten tvil om at de besitter et stort potensiale. Lørdag var det kjekt å henge litt på de voksne, og løpe etter en orrhane som vi støkket. Søndag var hengingen helt borte og de hadde da faktisk selvstendige søk og fant noen seter som luktet godt. Vi gleder oss stort til fortsettelsen.

28.09: I et forykende uvær med regn og vind under helgens skogsfuglprøve på Stord fikk Fjellfantens Ahh Taiga til Siv Garmannslund en flott 3 AK. Hun er dermed også premiert på skog som den første i kullet. Henni gikk godt hele dagen lørdag men på vårt parti var det ikke en eneste fuglesituasjon. Søndag var været enda verre og vi ble derfor liggende i soveposene.
Høsten har ikke vært særlig for Anis vedkommende og hennes prøvekarriere er nå definitivt over. Hun ser veldig stiv og støl ut og syns ikke alltid det er like gøy å fyre avgårde som tidligere. Kanskje ikke så rart når man er 101/2 år og har levd et veldig aktivt liv. Ellers er hun i god form og leker ofte med Vitani og Brøyt, men blir sur når hun må ligge i bilen, mens de andre er på prøve.

01.09: Jaktprøvene er i gang og Henni gjorde det veldig godt i Raggsteindalen med 2 VK finale. Hun var i nærheten av det helt store og fikk bevist at hun kan hamle opp med de fleste. På Trippelprøven på Kongsvold helgen etter kom hun til semifinalen. Ani har ikke vært helt i slag i høst, det kan se ut som om alderen er begynt å tynge henne litt. Har dessverre ikke fått stilt Mia i høst, som ser ut til å være veldig på høgget.

17.08: Ett år med friluftsliv og hundekjøring!
En litt spesiell dag for oss i dag. Ane reiste til Alta og Øytun Folkehøgskole i morges. Nå venter et spennende år med mye friluftsliv og hundekjøring på Finnmarksvidda. Som elev på Hundekjørerlinjen får hver elev ansvaret for to voksne alaskahuskyer og en valp. Høydepunkter blir sikkert som hjelpemannskap under Finnmarksløpet og 8-dagers turen over Finnmarksvidda i april med 120 hunder, 18-20 sleder og nærmere 1 tonn med hundemat og utstyr.
Faglærer er ingen ringere enn Harald Tunheim.
Er det rart far er misunnlig??????

Vi ønsker Ane lykke til og vet at hun kommer til å få mange gode opplevelser og minner som kommer til å sitte klistret i harddisken.

Vil du lese mer om hva dette spennende året skal inneholde finner du info her: http://www.oytun.fhs.no/index.php?side=hundekjoring

 

10.08: Vel hjemkommet fra noen ukers ferie der vi bl.a. har stilt Mia og Henni på utstilling. På Nordens største jakthundutstilling på Elverum i forbindelse med de Nordiske Jakt og Fiskedager stilte Ingri Mia og det endte med en ny 1 BK m/CK. Hun ble nr. 3 av 13 tisper. På Otta dagen etter stilte vi først Brøyt og Vitani i valpeklasse og fikk kjempegode kritikker for begge. Vitani ble BIR og Brøyt BIM. Vi var spent på hvordan konkurransen mellom Mia og Henni ville ende. Ville Henni få sitt siste Cert og bli NUCH eller ville Mia få sitt første. De fikk kjempegode kritikker begge to og Ingri og Mia endte opp med sitt første Cert og ble også BIR, mens Ane og Henni fikk CK. Ane og Ingri førte hundene på en suveren måte og har en stor del av æren for at det gikk så bra. Gratulerer til begge to!
Ingri måtte holde treningen vedlike til ungdoms NM. Ingri i solnedgang. Utstillingen på Elverum. To spenstige i ringen.
Middag i vognen. Ane og Brøyt på Otta. To andre spenstige. Ingri og Vitani.
Ane og Henni. Ingri og Mia. ...og vinneren er....... Gjengen samlet.

02.08: I dag fikk vi en svært så hyggelig nyhet fra Assar og Christopher i Sverige. De har stilt på apportgrenene og Assar oppnådde 8 på vann og 10 på spor. Han ligger dermed an til høyeste premie når de senere i høst skal stille på felt. Vi gratulerer og ønsker lykke til!

27.07: Taiga og Siv fulgte opp flotte resultater fra tidligere med en kanonhelg på Holleia. Lørdag ble det en ny 2 AK og søndag klinte de likegodt til med en kjempeflott 1 AK apport. Gratulerer, det blir nok mer å glede seg over når jaktprøvene blåses igang i Raggsteindalen om ikke lenge.
Stilte også Henni og Ani pga lagkonkurransen. Henni fikk en flott 1 AK med nesten full pott. En nier på vann og 10 på resten. Ani hadde som vanlig et suverent vannarbeid, men denne gang "giddet" hun bare å hente en rype...?

30.06: Var i Haukedalen i helgen og observerte at slåtten gikk riktig for seg og fisket og koste oss i det flotte været. Hundene storkoste seg med bading og Brøyt og Vitani har en enorm vannpasjon som det også ser ut til at resten av kullet har. De fleste har svømt før de fylte 3 måneder, og det er godt over det normale.

25.06: Hadde et meget vellykket valpetreff i går med alle valpene og eierne i Bergensdistriktet. Vi manglet bare Roald og Seiko, men for dem er selvsagt veien fra Trondheim for lang. Vi begynte med en kort presentrasjon av hverandre og trente deretter på sitt og litt innkalling. De fleste (bortsett fra oppdretter) så ut til å være kommet langt allerede. Vi skal nå treffes hver onsdag fremover til ferien og ha litt trening og sosialt samvær.
Litt dressurtrening. Tessie og Leif og Anlaug. Bosselini og Gunn og Bobbo. Kira og Lars og Henrik.
Apollo og Linn og Håkon. Ingri med Vitani og Ane med Brøyt. To veteraner og en ungdom.
Bobbo, Ani og Mia.
Og etterpå var det tjo og hei.

15.06: Gratulerer til Siv og Fjellfantens Ahh Taiga som på Askøy i helgen fikk 2 AK apport i sin første AK-start nesten uten trening. Det har bare vært dradd et kort spor for henne, likevel fikk hun 10 på spor og 8 på søk. Litt mye styr før hun gikk i vannet gjorde at 1. premien røk, men kjempegodt likevel.

05.06: Tilbakemeldingene fra alle valpekjøperne er veldig positive. De virker stødig i psyken og det virker derfor som om genene til Rex og Ani har spilt en stor rolle her. De er også veldig aktiv og selvstendig, så dette lover veldig bra. For oss som har to valper i huset er det et fela styr, men Mia som også får hjelp av Ani og Henni oppdrar dem på beste måte. Det er uten tvil Vitani som oftest må på rygg og be om nåde. Brøyt er fremdeles en rolig og veldig avbalansert type, solid og stødig og tar livet fullstendig med ro. Vi gleder oss stort til fortsettelsen.

22.05: Alle valpene er nå solgt og levert til sine nye eiere. Vi har denne gang valgt å beholde to valper selv, en tispe og en hannhund. Jeg har lenge ønsket meg en hannhund og Brøyt som vi falt for veldig tidlig, kunne vi rett og slett ikke gi slipp på. Han har vært en bamse hele tiden, desidert størst, står lengst i matfatet og har vært en rolig og avbalansert valp. Vitani som er tispen vi håper skal bli vår nye avlstispe, har fått sitt navn pga flekken hun har på akkurat samme sted som tante Ani som er grunnen til at kullet i det hele tatt ble til. Når hun i tillegg er hvit, ga navnet seg selv. Det blir en stor utfordring med to valper i hus, og til opptrening, men vi regner med at det går greit. Henni har vært veldig flink med til tider å hjelpe til i morsrollen, og det er tydelig at erfaringen fra eget valpekull har kommet godt med. Ani har vært veldig interessert og sosial med valpene utendørs der hun har hatt friheten til å trekke seg unna, men innendørs med mye hopp og sprett har hun ikke vært like begeistret for alt oppstyret. Den siste tiden har vært svært krevende med lite søvn og mye arbeid med valpene, så det skal bli godt med en roligere tid nå fremover. Heldigvis har Ane og Ingri vært til kjempestor hjelp og de har bidratt sterkt til at valpene har blitt så sosialisert som de er. At de har hatt venner på besøk som også har vært sammen med valpene har gjort at valpene har vært veldig trygg på alle.

12.05: Valpene er veldig sosialisert og fortrolig. Har vært mye med barn og alle husets hunder og er like trygg på alle. Valpene leveres 20. mai. Her er to videosnutter som ble tatt opp i går. Snutt1 - Snutt2

05.05: Valpene er nå passert 5 uker og her er en liten filmsnutt som ble tatt opp i går. Snutt

03.05: "10 år gammel skimlet veterantispe av meget god type. Godt rase- og kjønnspreg. Godt skåret hode. God overlinje. Noe oppknepen underlinje. Ok vinklet foran og bak. God benstamme og poter. Ok pels. Korrekt bitt. Meget godt gemytt. Effektive bevegelser. En veteran som bærer sin alder med verdighet og ser yngre ut enn alderen tilsier". Dette var den flotte kritikken Ani med Ingri som handler fikk på utstillingen på Lone i går. Hun stilte bare i veteran og fikk 1VET, 1VETK, HP, BIS VET. Henni og Ane fikk denne gang bare 2 BK, etter at det ble funnet en skade på halen. Den må være av nyere dato, og er forhåpentlig leget til neste gang. Det drøyer dermed med det siste CERTet før Henni er NUCH.

29.04: Ani er 10 år i dag, så i dag blir det en ørliten blautis på hele gjengen. Litt usikker på om vi skal ha valpebesøk...

28.04: Valpene er nå 4 uker og aktivitetsnivået er øket betraktelig. De løper, galopperer og knuffer så det holder. Mor, bestemor Henni og tante Ani får også gjennomgå. De spiser nå godt med valpefor i tillegg til at Mia gir sin skjerv med melk. De virker veldig solide og robuste alle sammen, og jeg liker veldig godt det jeg ser allerede. At viltbegjæret allerede er til stede viste noen av valpene med nærmest å ta stand på Terje (kanin) i buret. Se bilde av Ani da hun var 8 uker. Mye likhet her, måtte det bare være mye likhet... Valpene er nummerert i den rekkefølge de ble født.
Ønsker du en god jaktkamerat i årene som kommer har du nå muligheten. Ta en telefon for en hyggelig hundeprat. Du treffer meg på tlf. 90957506 eller send gjerne en epost.
Tispe 1 Tispe 1 Tispe 2 Tispe 2
Tispe 3 Tispe 3 Tispe 4 Tispe 4
Hann 1 Hann 1 Hann 2 Hann 2
Hann 3 Hann 3 Stand på kanin, 4 uker gml. Ani - 8 uker.

23.4: Valpene er nå flyttet over i en større og høyere kasse og er blitt stødigere på beina og forflytter seg raskt hvis de blir sluppet utenfor kassen.

20.04: Valpene er nå blitt 3 uker og aktivitsnivået har øket noen hakk. Det går fortsatt på skinner og alt er vel. Er begynt å tilleggsfore litt men Mia har fremdeles godt med melk.

20.4: Styr unna Fischer ski
Atter en gang i vinter har jeg hørt om en som har brukket sine Fischerski. Jeg har selv brukket et par Fischer jaktski i vinter, i tillegg til at stålkantene ble revet av på mine E99. Og det er etter normal bruk. Har tidligere i vinter både sett og hørt om flere som har brukket ski og alle har vært Fischer. E99 fikk jeg nye, mens jaktskiene fikk jeg et elendig tilbud om å kjøpe nye til litt redusert pris. Vet at andre også er møtt med en kald skulder nå de reklamerer på sine Fischer ski, så her har Fischer ALT å lære når det gjelder kundebehandling. Alle andre friluftsprodukter jeg har reklamert på har blitt erstattet med nye produkter. Heldigvis ryktes det nå at Åsnes kommer med jaktski til neste vinter, så styr unna Fischer og velg noe annet! Du finner info om de nye Åsnes-skiene her: http://www.asnes.com/Article.aspx?articleid=97

15.04: Valpene har nå åpnet øynene og vagger rundt i kassen som fulle sjøfolk. Mia har fremdeles mye melk og har ennå ikke hatt bruk for hjelp for å tilfredsstille de grådige avkommene. Hun holder også kassen helt rein for etterlatenskaper og er en veldig flink mor på alle måter. Alle valpene ser velskapte og livsfriske ut. Vi går en spennende tid i møte nå når de begynner å bli mer og mer aktive.
På bildene under er valpene 14 dager.

10.04: Valpene vokser og har ner enn doblet fødselsvekten. De er begynt å glippe med øynene og krabber rundt i kassen. Mia steller med dem på aller beste måte, har rikelig med melk og tar alt opp etter dem. Det er fremdeles bare en fryd å være oppdretter, det går på skinner.
Valpene er her 9 dager. Etter et godt måltid slokner de momentant.    

03.04: Mia har født 7 valper, 4 tisper og 3 hannhunder. Alt står bra til med mor og valper.
3 valper er ute, hvor mange igjen? Resultatet ble 7 valper. Mia har rikelig med melk. Idyllen har senket seg...

23.03: Henni er tilbake i VK
Henni hadde en stor dag på Filefjell i lørdag, der hun gikk kanonbra. Hadde først et glimrende fuglearbeid i første slipp, men dessverre lå rypen i dokk helt inntil en bjørkestamme og hun klarte derfor ikke å få den på vingene før den ble trakket opp av fører og dommer. I tredje slipp kliner Henni til med 2 fuglearbeid, ett med reis og ett uten og blir belønnet med 1 AK. Hun ble eneste hund med fuglearbeid på partiet denne dagen. Stilte Ani i VK fredag, men denne gang ble det ingen suksess. Det var dårlig med fugl på årets prøve.

16.03: Taiga med Ahh-kullets første AK-premie
Fjellfantens Ahh Taiga og Siv slo til med en kjempeflott 2 AK i Hemsedal i helgen. Taiga gikk etter sigende igjen til førstepremie. Hun hadde 2 fuglearbeid men manglet reis. Gratulerer!
Selv var jeg forhindret fra å delta i Hemsedal pga sykdom, men vi satser på å komme sterkt tilbake på Filefjell til helgen, der Ani stiller i VK. Har meldt Ani på til NM Vinter, så får vi se om vi får valpepass og kommer oss avgårde. Mia er blitt kjempestor og matlysten er enorm. Det ser ut til å bli mange valper, så hvis du er interessert er det bare å ta kontakt enten pr. tlf. 909 57 506 eller send en epost
Kan se ut som det blir mange valper...      

09.03: Ani vant VK på Mjølfjell
Det har vært en fantastisk helg for oss på Mjølfjellprøven. Ani gikk likegodt bort og vant VK etter en spennende slutt på dagen. I dagens aller siste slipp skulle hun møte selveste P Emil og Øystein i et skikkelig finaleslipp og Ani gjør det på aller beste måte. Midt i slippet markerer hun kraftig før en brink, fører er selvsagt på høgget og oppå bringen står hun som en påle. Hun reiser igjen friskt rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. En fantastisk dag som fikk følelsene i sving. Ani blir 10 år i neste måned.
Startet Henni fredag i AK og hun hadde et fuglearbeid som dessverre ikke ble godkjent.
Premierte i VK. Vi småfeiret litt for Jan som hadde hatt jubileum. Kokken sviktet ikke. Og gutta satte pris på det.

02.03: I helgen var vi i gang med vinterens jaktprøver og igjen var Gaularfjell arena etter noen sesonger uten prøve der. Det var akkurat her vi fikk vår første jaktpremie i 2003. Startet bare Henni denne helgen og det skulle vise seg å bli 100% premiering. Lørdag fikk hun 2 AK og søndag 3 AK. Lørdag var det hardt og godt føre med litt nysnø på toppen. Søndag var det blytungt etter stort snøfall om natten. Gratulasjoner går til Knut og KV Sting som imponerte stort med 1 AK søndag. Skal bli spennende å følge Sting i VK.
Mia ser ut til å bli stor og matlysten er etterhvert enorm.

23.02: Mia begynner å bære preg av å være med valper, så dette ser veldig bra ut. Vi gleder oss stort til dette spennende valpekullet ser dagens lys. Ani og Henni er for tiden i kanonform og til helgen reiser vi til Gaularfjell der Henni starter i AK. VK ble avlyst pga for få påmeldte.

04.02: Ani og Henni på deltok på KV-laget i Rasepokalløpet. Vi klarte ikke å forsvare seieren fra i fjor, men gjorde en respektabel innsats og endte på 3. plass. Det var en kjempedag med 7-8 godkjente fuglearbeid totalt. Hos oss var det Mio til Børge og Ani som hadde fuglearbeid. Taiga hadde flere muligheter i siste slipp, men det ville seg ikke denne gang. Ani ble for tredje gang beste vorstehhund i Rasepokalløpet.
Vi gratulerer IS-laget med seieren etter en flott og spennende dag i fjellet.
KV-laget En flott dag i fjellet. Kaffebål ES-laget ledet lenge...

29.01: Mia er nå parret med Anis helbror Ulvesvollens BSI Rex. Rex var som forventet en herlig hund, og dønn lik sin søster i det meste. Han er en hannhund av god størrelse, ca. 66 cm. Dette er etter min mening en veldig spennende parring, og jeg har store forventninger til at dette vil bli gode jegere og flotte hunder.
Er du interessert i valp, kan du enten ringe tlf. 909 57 506 eller sende en epost.
Rex i steget. Rex og Mia. Ani og bror Rex.  

18.01: Til tross for været har det blitt noen flotte og friske dager i fjellet i helgen. Har hatt fuglearbeid på alle hundene og er spesielt fornøyd med Mia i dag, da hun i to timer gikk til en klar 1 AK. Utrolig kjekt å se at hun nå virkelig er tilbake der hun i var i fjor vinter. Og fuglearbeidene hennes er det så høy klasse på at det er en nytelse å se. Ani og Henni har også vært veldig solid.
Rex var og fikk testet fruktbarheten på fredag og der var alt i orden.

14.01: På årsmøtet i NVK Hordalandsgruppen i går ble Mia tildelt vandrepokal som Årets Unghund 2008. Hund ble også vinner av Kennel Grimasteggens premie til beste unghund på vinterprøver og apportprøver i 2008.
Faste og stilfulle stander er et av Mias varemerker. Hun er en veldig god apportør. Også om vinteren. Her er det ryper...

10.01: Mia fikk løpetid i dag, så da bli det lang biltur til Dombås om ca 14 dager. Med det været som er i fjellet nå for tiden, kan det fort bli en utfordring bare å komme frem. Men vi gleder oss til å treffe Rex, og håper han har sakene som skal til for at mange nye viltfinnere ser dagens lys i slutten av mars.

04.01: GODT NYTTÅR! Har hatt noen flotte dager i fjellet med hundene. Til tross for tungt føre med skare og gjennomslag har alle vist at det kan bli en hyggelig vinter. Ani er til tross for alderen, snart 10 år, et råskinn og gikk stort til tross for forholdene. Henni har vært solid og skal bli en hard nøtt i vinter. Mia er på gang igjen og viltfinneregenskapene og fuglearbeidene er av ypperste klasse. Er spesielt fornøyd med at hun ikke lar seg affisere av gjennomslagsføret, men drar gjerne på mere utover dagen. Hun tar ofte fuglen på svært langt hold og har en effektiv og rask avanse. Er nå også komplett i fugl. Venter på at hun skal komme i løpetid og hun skal da parres med Anis helbror Ulvesvollens BSI Rex. Har ellers brukt jule- og nyttårshelgen til å kjøre 4-spann med Taiga i tillegg og det har vært skikkelig heavy. Unghundene Mia og Taiga viser stor trekkvillighet og fortsettelsen blir spennende også her. Kanskje blir det 4 spann i Seppala i år. Taiga og Mia ble HD-røntget før jul, og vi avventer resultatene.
Fantastisk å være i fjellet når det lir mot kveld. Godt med brems når 4-spannet tar av... Morgenstemningen er heller ikke så verst... Jobb som nisse ble det også i år.

2012

2013 2014 2015 2016