Hovedsiden
Siste nytt
Fjellfanten
Ani

Henni
Mia

Brøyt
Vitani
Paringer
Ane
Ingri
Jakt
Produktomtaler
Linker

Antall besøkende
siden nov. 04

 

 


Siste nytt


2012

2013 2014 2015 2016

2008
23.11: Det har vært lite å skrive om i det siste, derfor er det en stund siden sist. Ani og Henni deltok på NM Lavland, der begge røk ut i kvallikken. De røk på samme måte, i fugl. Begge var uheldig i situasjonene. Henni fikk slipp etter en ES som ikke lot seg kalle inn, og som tok opp fugl også i Henni sitt slipp. Henni fikk to støkk på nyslått fugl som denne ES hadde herjet med. I tillegg hadde hun en stand. Hun røk ut pga misbrukte sjanser. Ani hadde stand sammen med makker, innimellom en traktor og div. paller og rask. Situasjonen ble for provoserende og begge gikk etter. Stilte begge i Fasan Cup dagen etter og Ani gikk videre til finalen. Her røk hun også i et fuglearbeid, men ikke mer enn andre fikk godkjent!!!
Dessverre har det også i år blitt altfor mye hjortejakt (men frysen er full) og hundene har ikke fått den trening og oppfølging de fortjener. Så at dette gikk som det gikk tar jeg på meg.
Mia som nettopp var 2 år kan se ut til å være på gang igjen. Hun har hatt noen flotte fuglearbeid i løpet av høsten, så viltfinneregenskapene er det ingenting i veien med. Hun har nå vært 2 dager på Hardangervidden med Kyrre og kullsøstrene Bjørk og Taiga. Første dagen hadde alle fuglearbeid, Mia 3 flotte arbeid med felling av 1 rype. Har planer om å parre Mia med Anis helbror Rex. Dette er eneste mulighet å få med meg blodet til Ani videre og parringen må gjøres på første løpetid pga Rex alder. Dette er en parring jeg ser frem til med store forventninger og jeg skal selvsagt beholde minst en valp selv. Det er også mulig at jeg kommer til å parre Henni. Forventer løpetid på begge rundt nyttår. Thomas og Violet fikk 1 AK på Aron, så nå venter nye og store utfordringer i VK. Men Aron kommer garantert til å hevde seg også der og blir ingen ønskemakker å få slipp mot. Bjørg og John fikk også 1 AK på Yoko som også er råklar for å skvise makkere i VK. Gratulerer til alle. Under NM hadde vi noen kjempekoselige dager sammen hos Ivar Ekenes som innlosjerte hele gjengen. Takk Ivar for en kjempekoselig helg.O
Takker han de høyere makter? Kallis og Bjørg hadde god grunn til å glise. Med 1 AK til Aron var disse også i feststemning. ... og jentene fant god grunn til en skål..

08.09: Var på Hovden i helgen og stilte Henni i VK kval. fredag. Hun var beste søker på partiet og gikk til finalen som nr. 4. 3 med fugl. Arvid Moe stilte henne i finalen sammen med sin egen IS Evita og begge hevdet seg meget godt søksmessig. Henni kom heller ikke her i fugl, mens Evita rampet seg ut. Selv stilte jeg Mia og Taiga i UK. Mia er dessverre fremdeles i hormonell ubalanse mens Taiga fikk 2 UK lørdag og gikk i nærmere 2 timer søndag uten å få tellende fuglearbeid. Utrolig leit at denne enorme søker ikke lykkes å få Derby-billetten, hun hadde virkelig hatt noe der å gjøre. Dommerne brukte ordet fantastisk 3 ganger under oppsummeringen av hennes første slipp. Men Taiga kommer nok til å herje resultatlistene i mange år fremover. Det var som så mange andre steder veldig lite fugl på Hovden i år.
Lillegutt har full kontroll med foringen... Gourmetkokken mekket som vanlig godsaker til ganen... De beste hundene skal ha det godt mener Seb.... Og alle endte opp med premie.

01.09: Problemene har på ingen måte sluppet taket men Mia klarte å karre til seg en 3 UK på helgens prøve på Geilo. Det var fremgang siden forrige helg, men fortsatt mangler mye av råskapen fra i vinter. Norsk Derby nærmer seg med stormskritt, og det er vårt store håp at hun blir klar til det. Bjørk og Kyrre fikk en kjempeflott 2 UK og Børge og Mio fikk sin velfortjente 1 AK i tillegg til 2 x 2 AK. En fantastisk viltfinner som det skal bli spennende å se men ikke få slipp mot i VK.
100% premie i hytten. Og det måtte feires... Arvid og Sebastian fikk 2 UK Tobben og Lita fikk 3 UK.

26.08: Livet byr også på nedturer, det fikk vi smertelige erfare i helgen. Stilte Mia med store forventninger i Raggsteindalen, men det ble en real nedtur på første klasse. Hun var ikke å kjenne igjen fra vinterens prøver, det ble lite jakt og mye snusing og nyting av utsikten. Forklaringen fikk vi lørdag; hun har melk i pattene og med stor sannsynlighet innbilt svangerskap. Heldigvis var der tre andre gode representanter for kullet, og Ole og Mika sikret seg 2 x 2 UK og Kyrre og Bjørk 3 UK. Taiga gikk igjen til høyeste premie, men kom dessverre ikke i fugl denne gang. Det var mye fugl, men vanskelige forhold med mye støkk og misbrukte sjanser. Nå sikter vi oss inn på Geiloprøven og håper Mia er klar igjen. Ani og Henni blir dessverre ofret for starter med Mia i UK og er selvsagt skikkelig frustrert. Men det nærmer seg jakt, og da blir jeg sikkert tilgitt. Ønsker alle lykke til på høstens prøver og skitt jakt!
Lunch i Raggsteindalen Kyrre med Bjørk og Mia Ole med Mika Jan fikk 2x3 AK med Beth

12.08: Mia var tilbake på sporet på Askøyprøven og fikk 2 x 1 UK med 9 og 10 begge dager. Henni ble i sommer stilt på utstillinger i Folldal for å få det siste certet, men det ble med 2 x 1 BK.
3. august hadde vi en flott tur over Besseggen og nå ser vi frem til at hundene igjen kan slippes i fjellet og høstens jaktprøver nærmer seg.

21.07: I helgen var vi igjen på Holleia og traff mange kjente og ukjente fjes på apportprøven der. Som alltid var det god stemning og prøven med ca. 120 starter ble effektivt avviklet av et profesjonelt arrangørkorps. For oss gikk det ikke helt som forventet denne gang. Mia ville ikke i vann verken lørdag eller søndag og ble derfor upremiert. Et eller annet ved stedet gjorde at hun vegret seg for å gå uti. Henni la ned måsen på vannapporten og måtte derfor nøye seg med 2 AK denne gang. Ani var ikke påmeldt, men for å stille lag i lagkonkurransen ble hun påmeldt, og viste seg igjen fra sin aller beste side. 3 suverene øvelser og 130 poeng for 5. gang. Og i Elitekonkurransen etterpå utførte hun alle øvelsene og med over 3 min. bedre tid enn nr. 2 utklasset hun konkurrentene og vant VK apporten på Holleia for 2. gang. Ikke verst for en på 91/2 år. Fjellfantens AHH Taiga til Siv Garmannslund imponerte skikkelig og fikk endelig full uttelling med 2 x 1 UK apport. Gratulerer!
Som vanlig mye folk. De harde gutta fra V/T John var som alltid i storform. Her treffer man de fleste.

23.06: Henni var på utstilling i Haugesund i helgen og fikk et nytt CERT og ble også BIM. Hun mangler nå bare ett for å bli NUCH. Hun ble etter rapportene å dømme ført på en utmerket måte av Siv Garmannslund. Knut Kronstad og KV Haugtuns Sting fikk sitt tredje strake CERT og ble BIR.
Ellers har det vært mye løpetid, og både Henni og Mia er nå ferdig.

27.05: På helgens utstilling på Lone gikk det ikke så bra. Ingri var opptatt med friidrettsstevne og jeg måtte selv føre Mia, som denne gang "bare" fikk 2. premie. Ane og Henni fikk kjempegod kritikk og hadde sikkert fått et nytt CERT, men av alle ting, begynte Henni å halte i ringen og kunne derfor ikke bedømmes. Ane tok det igjen i apportkonkurransen ved å vinne med både Mia og Henni. Henholdsvis i UK og AK. Gratulerer Ane, du e kjempeflink med hundene.
Ane vant med Henni i AK. ...og med Mia i UK.    

13.05: Det har vært en fantastisk helg, og langt over forventningene i forbindelse med utstilling og apportprøve ved NVK Hordalandsgruppens Jubileumsarrangement i Bergen denne helgen. Det begynte lørdag der jentene gjorde en fantastisk flott jobb i utstillingsringen og Ane førte Henni til storCERTET og Ingri og Mia fikk CK. Søndag fikk alle 3 hundene 1. premie på apportprøven og Mia ble overraskende vinner av Fjellpulken som var satt opp til beste hund kombinert utstilling/apport. Mia fikk også overrakt premien som vinner av NVC vintercup.
Fornøyde jenter mottar dagens sløyfer.. Ingri og Mia får velfortjent heder. Ane fikk mye å glede seg over. Også en Fjellpulk i premie som beste hund utstilling/apport.
VIP-tribunen for æresmedlemmene var populær. Geggen hadde som vanlig mye interessant på hjertet. Geggen hadde stor sans for Henni. Vi fikk overrakt diplom fra NVC vinter som Mia vant.

21.04: Denne helgen dro vi fra sommer i Bergen til full vinter med snø og stiv kuling i Alta for å delta i Arctic Cup sammen med Ove og IS Grimasteggens Carmen. Pga problemer med plass til hundene på flyet ble det fly til Tromsø og leiebil videre til Alta. Mia gikk brukbart i første slipp og lå som nr 8 etter første runde. Hun fikk første slipp i andre runde og dabbet dessverre på lik linje med de andre og klarte derfor ikke å klatre inn blandt de 6 som gikk videre. Det samme skjedde dessverre også med Ove og Carmen, og det ble derfor ingen bergenshunder i årets Arctic Cup finale. Det er nå klart at Mia har vunnet NVC-cupen på nett og det er vi selvsagt veldig fornøyd med. Hun havnet også høyt i Fuglehundcup som Morten og ES Blåne vant. Gratulerer Morten!

14.04: Det har vært en fantastisk helg på Geilo-prøven. Tre fra kullet til Henni og Hicco ble premiert. Fredag fikk Taiga sin første premie med en flott 2 UK. Mia gikk til første uten å komme i fugl. Lørdag var det Bjørk og Mia sin tur. Bjørk fikk 3 UK og er nå premiert på høst og vinter. Mia klinte til med 1 UK etter en stor dag i fjellet som ble avsluttet med et flott fuglearbeid der hun kanonreiser over rypen, og får den på vingene på returen. Fører tryner under reisen og ligger og skyter og gauler. Søndag gikk både Taiga og Mia til soleklar førstepremie. Taiga har fuglearbeid uten reis men dessverre ser ikke dommerne fuglen. I tillegg ødelegger makker en stand for henne der det kunne vært mulighet for å få reis. Mia hadde en vanvittig dag, den tredje på rad der hun går til førstepremie. I siste slipp parkerer hun makker og får et herlig fuglearbeid med reis og en ny 1 UK er et faktum. Hun leder nå NVC-cupen på nett. Livet er herlig!
Egen skuter til hytten. Gutta på kjøkkenet. Skål for kokken. Øystein ønsker seg skuter.

07.04: Mjølfjell. Mia hentet premier denne helgen også. Lørdag ble det 2 UK etter et dårlig første slipp og et kanon andreslipp med fuglearbeid. Søndag kokte det helt over i hodet og etter 2 fuglearbeid der hun gikk etter så det plystret, klarte eg såvidt å få hun nedpå i annet slipp og det ble en 3 UK. Gikk til første og er litt av en viltfinner. Til helgen har vi 3 starter på Geilo, så får vi se om vi får temmet villdyret. Det har blitt lite tid til medarbeidersamtaler i uken, men vi håper at rypene trykker godt og at vi er nært opp til henne når "toget" går. Ani kvalifiserte seg til VK-finalen, men ble trukket pga start med Mia.
Unghunder med premie. Fornøyde og brunsvidde fjes. Sebastian og besten. Lunsj i Mjølbotn.

10.03: Mia fikk en ny 2 UK under helgens prøve i Hemsedal. Med 3 fuglearbeid, 1 med reis, lå det meste til rette for 1. premie denne gang. Men hun ble for heit denne gang, og lot seg såvidt stoppe i de 2 første arbeidene, men i det 3. sprakk hun. Men hun er en j..... å finne fugl. Nå blir det dressurtrening i påsken.
God påske!

04.03: Og så var det Mia sin tur. Etter å ha gått til 1. premie nok en gang på lørdag, slo hun til med en flott 2 UK på Filefjell søndag, på blytungt føre for nte gang. Nå er 3 av 4 som er stilt på prøve premiert. Grattis!
Taiga til Siv gikk til høy premie begge dager uten å komme i fugl. Håper denne energiske jeger snart får sin belønning.

25.02: Gratulasjoner går til Mika og Ole Færevaag som ble den andre i kullet til Henni og Hicco som ble jaktpremiert. Det skjedde på Brandset i går. Lørdag gikk hele fire fra kullet på samme parti og etter dommernes mening gikk alle til 1. premie på det tunge føret. Fantastisk å få slike tilbakemeldinger, så det blir en spennende tid fremover.

05.02: Det jeg har sett i hele vinter fikk jeg en solid bekreftelse på i helgen. Hundene er i kanonform og det ga seg utslag i at Mia var dagens søker i UK-klassen i Bergensdekkenet som gikk sist lørdag. I annet slipp resulterer dette i en stand som makker dessverre ødelegger med å fyre rypen på vingene og Mia går friskt etter. At makker like etterpå får et fuglearbeid og dermed vinner Bergensdekkenet viser at det er lite mellom himmel og helv..... Søndag var det prestisjefulle Rasepokalløpet og for KV stilte Henni, Mio til Børge, Ani og Taiga til Siv. Henni satte standarden i første slipp med dagens 3. høyeste poengsum og etter det gav vi aldri fra oss ledelsen. Mio holdt stand i annet slipp og Ani økte med dagens nest høyeste poengsum før Taiga fullførte med det som kunne blitt dagens eneste fuglearbeid. Men dessverre makker kom inn og fikk orrhønen på vingene før dommerne fikk se standen. Men KV vant likevel Rasepokalløpet med fattige 1 poengs margin til ES og IS. Ani ble som beste hund på vinnerlaget tildelt Kvamskogpokalen.
I dag var det ekstra godt å være vorstehhundeier. Gratulerer folkens!
Vinnerlaget i Rasepokalløpet. Ani vant Kvamskogpokalen.    

01.01: Godt nyttår til alle!
Vi lar ikke sjansen gå fra oss, og benyttet 1. nyttårsdag til rypejakt i Sunnfjord. Hadde to flotte fuglearbeid av Mia og felte en rype i den første situasjonen. I den andre var sikringen frosset fast så den fikk dra videre.
Har trent hundene hele helgen og Mia har hatt en vanvittig utvikling disse dagene med flere fuglearbeid hver dag og søk til klar 1. premie. Hun er blitt ramm å finne fugl og behandler den som en veteran. Hvis dette fortsetter skal det bli en hyggelig vinter. De andre to er i topp slag om dagen men det blir vanskelig å prioritere disse i VK foran Mia i UK. Tror Henni går mot en stor sesong, hun virker veldig solid om dagen.
Elisabeth likte godt å henge etter Ani og Henni Ved Grønengstølsvatnet var det mat og kakao tidlig nyttårsaften. ...og Mia sørget for at årets første rype havnet på sekken. Og stolt var hun...

2012

2013 2014 2015 2016